divendres, 9 d’octubre del 2009

dijous, 8 d’octubre del 2009

Vallvidrera reivindica el seu patrimoni


L’AV de Vallvidrera va aprofitar la Festa Major (8-13 de setembre) per reivindicar el patrimoni arquitectònic d’aquesta població i criticar severament la política que ha dut a terme al respecte el govern del Districte encapçalat per la regidora delegada de l’Ajuntament de Barcelona, Sara Jaurrieta.

El passat dia 11 de setembre, coincidint amb la Diada Nacional de Catalunya, es va organitzar una sortida matinal que va resultar molt concorreguda, per algunes de les masies de l’antic terme municipal de Vallvidrera.

La sortida matinal es va convocar en record de Can Pujades, masia del segle XVII enderrocada el passat mes de maig pel Districte de Sarrià-Sant Gervasi, tot i que des de feia mesos els veïns hi proposaven alternatives diverses.

L’excursió reivindicava també el manteniment del patrimoni arquitectònic, especialment l’antiga església de Santa Maria, del segle X, bressol de Vallvidrera i del monestir de Valldonzella, del segle XII, en estat ruïnós.

El passat mes de maig, l’Ajuntament de Barcelona va enderrocar sorprenentment la masia centenària de Can Pujades. Com a conseqüència d’aquest fet, l’AV de Vallvidrera va trencar qualsevol tipus de relació amb els representants del Districte.

dilluns, 5 d’octubre del 2009


Paella al Desert de Sarrià

Ahir diumenge dia 3 d’octubre es va celebrar al Desert de Sarrià la tradicional paella popular i el concurs de paelles. Com cada any ha estat l’A.V. de Sarrià l’entitat encarregada en organitzar la trobada que enguany ha resultat molt satisfactòria gràcies al bon temps i la grans assistència de sarrianencs. Gairebé una trentena de colles s’ha presentat al concurs de paelles i unes 200 persones han optat per dinar de la paella gran.

En aquests actes multitudinaris i quan falta un any per què se celebrin les eleccions al Parlament de Catalunya la presència dels partits polítics. La presència de Convergència Democràtica és habitual en aquesta trobada pràcticament des del seu inici. Enguany, però, l’assistència del Duran i Lleida, veí de Sarrià, ha atorgat un altre dimensió a la seva participació a la festa. El PP també hi participa amb regularitat. Alberto Fernández Diaz, novament hi era present. D’uns anys ençà, el socialistes del Districte, tot i que fa opten per participar en altres actes de la Festa Major.

diumenge, 4 d’octubre del 2009

Més contaminació, més soroll

La serra de Collserola té aproximadament 10 quilòmetres de longitud des del riu Besòs fins a Esplugues de Llobregat. En aquests 10 quilòmetres les autoritats responsables de racionalitzar el trànsit i l’empresa TABASA, que gestiona el túnel de Vallvidrera, creuen novament que l’únic punt de tota la serralada per accedir des del Vallès a Barcelona és Sarrià.

Ni Horta, ni Nou Barris van estar triats fa quinze anys per fer aquest traçat, ni han estat ara per ampliar el desmesurat volum de trànsit de cotxes que cada dia circulen des del Vallès fins a Barcelona.

Aquest estiu els mitjans de comunicació alertaven de l’estudi de desdoblament del túnel de Vallvidrera davant la imminent saturació del trànsit. Segons informaven, l’actual crisi econòmica ha evitat la saturació imminent.

35.000 són els vehicles que cada dia ha de suportar Sarrià en la seva entrada per la Via Augusta. Més de 100.000 al dia són els que la travessen per la Ronda de Dalt. A cop d’ull es pot deduir fàcilment que l’impacte mediambiental que ha de suportar Sarrià per les emanacions dels fums dels milers de cotxes que transiten a diari pel seu territori és insostenible. L’estudi d’ampliació preveu fer un túnel en paral·lel amb l’entrada i sortida en el mateix indret, o bé fer una variació en una de les dobles sortides que anirien a parar a la rotonda de Can Caralleu. (A.V. de Sarrià)

Nova entrega de la revista de l'AV de Sarrià


Coincidint amb la Festa Major, acaba de sortir una nova entrega de la revista bimensual de l’A.V. de Sarrià. Aquesta revista recull en aquest número interessants notícies envers l’actualitat del barri. Entre les més destacades hi ha la relacionada amb la possible desdoblament del Túnel de Vallvidrera, una obra que comportaria més maldecaps per Sarrià especialment des del punt de vista mediambiental.

En les properes entregues de Cronica de Sarrià us facilitarem part del contingut d’aquest número de la revista de l’Associació de Veïns.