dijous, 8 d’octubre del 2009

Vallvidrera reivindica el seu patrimoni


L’AV de Vallvidrera va aprofitar la Festa Major (8-13 de setembre) per reivindicar el patrimoni arquitectònic d’aquesta població i criticar severament la política que ha dut a terme al respecte el govern del Districte encapçalat per la regidora delegada de l’Ajuntament de Barcelona, Sara Jaurrieta.

El passat dia 11 de setembre, coincidint amb la Diada Nacional de Catalunya, es va organitzar una sortida matinal que va resultar molt concorreguda, per algunes de les masies de l’antic terme municipal de Vallvidrera.

La sortida matinal es va convocar en record de Can Pujades, masia del segle XVII enderrocada el passat mes de maig pel Districte de Sarrià-Sant Gervasi, tot i que des de feia mesos els veïns hi proposaven alternatives diverses.

L’excursió reivindicava també el manteniment del patrimoni arquitectònic, especialment l’antiga església de Santa Maria, del segle X, bressol de Vallvidrera i del monestir de Valldonzella, del segle XII, en estat ruïnós.

El passat mes de maig, l’Ajuntament de Barcelona va enderrocar sorprenentment la masia centenària de Can Pujades. Com a conseqüència d’aquest fet, l’AV de Vallvidrera va trencar qualsevol tipus de relació amb els representants del Districte.