dijous, 27 de novembre del 2008

El Mini-Bus pel carrer Major, descartat per ara


El Districte de Sarrià-Sant Gervasi no inclourà en el desenvolupament del Pla d’Acció del Districte una nova línia de micro-bus pel carrer Major de Sarrià.
Aquesta línia ha estat reivindicada des de fa dos anys per més d’un miler de sarrianencs i 50 comerços i entitats de Sarrià.
Per contra, tot apunta a que l’Ajuntament té intenció de reforçar l’eix de l’AV de Foix, a l’extraradi del centre de la població, tot i que ja hi circula un altre bus de barri i altres línies convencionals. Els arguments presentats per la plataforma veïnal es basaven en el fet que el carrer Major és l’eix comercial per excelència i la via històrica on s’han desenvolupat les relacions socials de Sarrià.
Fins hi tot el Pla de Protecció del Nucli antic, presentat fa poques setmanes a Sarrià a la Casa Orlandai i que es troba en fase d’aprovació definitiva, sugereix la creació d’aquesta línia de transposrt públic pel carrer Major tenint en compte de que és l’eix més important del barri.

dimarts, 25 de novembre del 2008

Manifestació a Peu de Funicular

Més de 300 veïns de Peu de Funicular i de Vallvidrera van decidir manfestar-se el passat dia 24 de novembre a les 8h. del matí per protestar pel clima d’inseguretat que pateixen des de fa més de cinc anys. Com a conseqüència de la manifestació-concentració, a tocar de l’estació dels ferrocarrils de la Generalitat, el trànsit va restar tallat durant 30 minuts.
Els veïns s’han anat queixant reitaradament de la preocupant i insuportable inseguretat que ocasiona la presència de joves immigrants en els centres d’acollida Vilana i del Bosc. Segons explica el manifest que van redactar amb motiu de la manifestació “la inseguretat de les persones i els béns s’ha vist totalment perjudicada per la presència de menors descontrolats que són consumidors de productes químics que els provoquen alteracions greus de comportament”.

La inacció de les institucions
Els veïns de Peu de Funicular han perdut la paciència davant la inacció de les administracions responsables: l’Ajuntament de Barcelona i el Departament de Benestar i Acció Social de la Generalitat. Han estat 5 anys suportant desenes d’agressions, furts, robatoris a gent gran, i a infants, agressions de gènere,...fins al punt que s’ha alterat totalment la vida d’aquest tranquil racó de Collserola. Durant aquest temps, la resposta de les autoritats ha estat falses promeses (enganys) i les fredes estadístiques que pretenen negar les evidències i justificar per què no es fa res per erradicar els malfactors. Aquest argument estadístic va ser emprat públicament per la regidora delegada del Districte, Sara Jaurrieta, en la darrera Audiència del Ditricte celebrada precisament a Vallvidrera i també en una de les reunions que van mantenir els veïns amb la representant de l’Ajuntament de Barcelona.

diumenge, 23 de novembre del 2008

Ha sortit Crònica de Sarrià

Ha sortir el número 4 de la revista Crònica Sarrià


El passat mes d'octubre va sortir a les papereries i llibreries de Sarrià la quarta entrega de Crònica de Sarrià, la revista d'Historia local i també d'informació. En aquest número parlem del seugents temes:
La Fonda Campi, el primer hotel de Sarrià: Per Jesús Mestre.
El Mercat Municipal
El Desert de Sarrià
El Revolt de les Monges, a Vallvidrera: Per Cisco Tomàs
Els Camins a l'antiga Parròquia de Sarrià: Per Antón Mañé.