dimarts, 25 de novembre del 2008

Manifestació a Peu de Funicular

Més de 300 veïns de Peu de Funicular i de Vallvidrera van decidir manfestar-se el passat dia 24 de novembre a les 8h. del matí per protestar pel clima d’inseguretat que pateixen des de fa més de cinc anys. Com a conseqüència de la manifestació-concentració, a tocar de l’estació dels ferrocarrils de la Generalitat, el trànsit va restar tallat durant 30 minuts.
Els veïns s’han anat queixant reitaradament de la preocupant i insuportable inseguretat que ocasiona la presència de joves immigrants en els centres d’acollida Vilana i del Bosc. Segons explica el manifest que van redactar amb motiu de la manifestació “la inseguretat de les persones i els béns s’ha vist totalment perjudicada per la presència de menors descontrolats que són consumidors de productes químics que els provoquen alteracions greus de comportament”.

La inacció de les institucions
Els veïns de Peu de Funicular han perdut la paciència davant la inacció de les administracions responsables: l’Ajuntament de Barcelona i el Departament de Benestar i Acció Social de la Generalitat. Han estat 5 anys suportant desenes d’agressions, furts, robatoris a gent gran, i a infants, agressions de gènere,...fins al punt que s’ha alterat totalment la vida d’aquest tranquil racó de Collserola. Durant aquest temps, la resposta de les autoritats ha estat falses promeses (enganys) i les fredes estadístiques que pretenen negar les evidències i justificar per què no es fa res per erradicar els malfactors. Aquest argument estadístic va ser emprat públicament per la regidora delegada del Districte, Sara Jaurrieta, en la darrera Audiència del Ditricte celebrada precisament a Vallvidrera i també en una de les reunions que van mantenir els veïns amb la representant de l’Ajuntament de Barcelona.

1 comentari:

Miquel Saumell ha dit...

Llarga vida a aquest nou blog sarrianenc!